Kategorie

Aloe Vera Gel 99,7% 0,94L PRO NATURA

Dostępność:
Jest
 (0 szt.)
szt.
45,00 zł
Aloes to roślina, która od wieków wzbudzała zainteresowanie ludzi. Podziwiali jej niezwykłe umiejętności przetrwania w ekstremanalnych pustynnych warunkach. Szybko odkryli też, że liście aloesu, a przede wszystkim miąższ ukryty pod skórą, posiadają niezwykłe właściwości zdrowotne. Dlatego nazywali go „cudowną rośliną”, „rośliną długowieczności”.

Wszystkie składniki soku z Aloe Vera posiadają niekwestionowane właściwości zdrowotne. Jednak dobrane w idealnych proporcjach i odpowiednio połączonych przez naturę współpracują ze sobą i wykazują właściwości synergiczne. Oznacza to, że naturalny, kompletny sok aloesowy działa szybciej i bardziej skutecznie, niż jego oddzielne składniki. Dla konsumenta niezwykle ważne jest spożywanie soku świeżo wyciskanego czyli w jego naturalnej postaci, nie zaś produktu stworzonego z komponentów, np. ze skoncentrowanego proszku z aloesu z dodatkiem wody (większość "ofert" na rynku).

Aloes jest najbogatszym roślinnym źródłem mukopolisacharydów. Wśród nich wyróżnia się acemannan, określony jako „jeden z najsilniejszych immunomodulatorów pochodzenia roślinnego”. Podnosi on aktywność układu odpornościowego, a szczególnie makrofagów.

 

Właściowści:

  • wzmocnienie układu odpornościowego;
  • pozytywne oddziaływuje na układ pokarmowy;
  • pomaga regulować trawienie;
  • wspomaga walkę z bakteriami oraz szkodliwymi grzybami i drożdzami w jelitach;
  • dzięki odczynowi na poziomie 5 PH, łagodzi zgage.

 

BOGACTWO SKŁADNIKÓW ALOESU - Potwierdzono, że miąższ liści aloesu zawiera ponad 140 biologicznych czynnych składników.

 

Są wśród nich:

 

  • AMINOKWASY - większość aminokwasów endogennych i egzogennych, czyli tych, których organizm sam nie jest w stanie wyprodukować.

 

  • ENZYMY - lipaza, amylaza, celulaza i inne.

 

  • WITAMINY - wszystkie z grupy B włącznie z niewielką ilością witaminy Bl2, kwas foliowy, witamina C, A, cholina.

 

  • ZWIĄZKI MINERALNE - wapnia, potasu, magnezu, fosforu, sodu, cynku, żelaza, manganu, chromu, miedzi oraz germanu.

 

  • NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE - kwas linolowy, linolenowy, stearynowy i inne.

 

  • SUBSTANCJE O DZIAŁANIU PRZECIWZAPALNYM - beta-sitosterol, kampesterol, bradykinaza.

 

  • SUBSTANCJE O DZIAŁANIU PRZECIWBAKTERYJNYM - fenole, kwas cynamonowy, lupeol, związki siarkowe.