Kategorie

FRUKTOZA 750g cukrzyca nadwaga dieta

Producent: BioFan
Dostępność:  (0 szt.)
szt.
12,90 zł

Fruktoza - bezpieczny cukier dla diabetyków


FRUKTOZA 750g

Masz problemy z nadwagą i z wysokim poziomem cukru?

SPRÓBUJ  FRUKTOZY 

 

FRUKTOZA  ZASTĘPUJE  CUKIER - ŚWIETNIE NADAJE SIĘ DO SŁODZENIA PIECZENIA I GOTOWANIA.

 

MOGĄ JĄ SPOŻYWAĆ CHORZY NA CUKRZYCĘ - W RAMACH DIETY PLANOWEJ 30-40 G DZIENNIE ( OK. 10 ŁYŻECZEK)

 

IDEALNA DLA OSÓB ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ , BO ZUŻYWA SIĘ JEJ OK. 40 % MNIEJ NIŻ CUKRU

 

Stabilizacja poziomu cukru w krwi, uzyskana na skutek spożywania fruktozy (niski wskaźnik glikemiczny), korzystnie wpływa na nasze samopoczucie, a także może mieć wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób nowotworowych. Nieoceniona w leczeniu niedomogi serca mięśniowegp. Fruktoza, jako naturalny cukier, znalazła zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym oraz gospodarstwie domowym.
 Największe spożycie notuje się w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Fruktozą słodzi się napoje owocowe, mleczne, alkoholowe, świeże i mrożone owoce, konfitury, galaretki, lody i inne desery oraz przetwory owocowe i warzywne. Wykorzystuje się do produkcji czekolad i wyrobów czekoladowych i cukierniczych. Piecze się z nią wspaniałe, pyszne ciasta i ciasteczka i to zarówno w domu jak i zakładzie produkcyjnym. Przy wyczynach kulinarnych należy brać pod uwagę to, że jest ona słodsza od cukru i dlatego musimy dodawać jej około 40 % mniej niż cukru, aby otrzymaç tak samo słodkie i wspaniałe produkty. Dzięki temu kaloryczność naszych wypieków i przetworów będzie niższa od tych słodzonych cukrem, a smak, który będą one miały zachwyci nasze podniebienia.
 Nasza codzienna kawa czy herbata posłodzona fruktozą jest wspaniałym uzupełnieniem tych cudowności. Dzięki niższej kaloryczności wyrobów słodzonych fruktozą, otyłość przestaje być naszą zmorą, a to powoduje, że niebezpieczeństwo nadciśnienia, miażdżycy naczyń krwionośnych, cukrzycy oraz wielu innych schorzeń i ich powikłań znacznie się zmniejsza. Fruktoza zmniejsza także ryzyko wystąpienia próchnicy, dając naszym zębom szansę na dłuższe ich przetrwanie. Jest przyjazna dla naszego żołądka nie powodując nadkwaśności i zgagi. I jeszcze jedno - ulgę po nadmiernym użyciu alkoholu odczuwa się zażywając łyżeczkę fruktozy z sokiem z połowy cytryny.
 Fruktoza to naturalny środek słodzący doskonale zastępujący cukier. Już w 1874 roku opublikowano dane o lepszej tolerancji przez organizm ludzki fruktozy niż cukru. Opracowano dietę opartą na spożywaniu fruktozy dla ludzi pragnących zmniejszyç swoją wagę i skłonności do spożywania słodzonych potraw. Wykorzystując fakt, że fruktoza nie zwiększa bezpośrednio stężenia glukozy w krwi, zastosowano ją do słodzenia potraw przeznaczonych dla chorych na cukrzycę
 Informacja dla chorych na cukrzycę: WB=0.0, WT=0.0.